Tips voor het combineren van kleuren

Iedere modebewuste man weet al dat het mixen van stoffen en kleuren helemaal in is de komende periode.

Iedere modebewuste man weet al dat het mixen van stoffen en kleuren helemaal in is de komende periode. Het zal zo in de mode zijn dat we er hier bij Eldanschools besloten hebben er een artikel over te schrijven.

Perfect voor de man die het meest uit zijn garderobe wilt halen en dit ook durft te doen. Deze nieuwe trend zal ervoor zorgen dat je een geheel nieuwe smart-casual of formele look in elkaar kunt zetten.

Echter, iedereen kan twee verschillende kleuren of stoffen dragen. Je moet alleen wel goed nadenken over de combinatie die je aantrekt. In dit artikel zal ik je van een paar tips voorzien over wat met wat te combineren.

Donkerblauwe Colbert met Beige / Khaki Broek

Van alle combinaties is de donkerblauwe colbert met een beige broek het meest veelzijdig. Zowel te dragen in de zomer als in de winter, deze oogstrelende look zal ervoor zorgen dat je er perfect uitziet tijdens iedere gelegenheid.

Wanneer je een wat informeler evenement hebt is het verstandig om te kiezen voor bijvoorbeeld een mooie witte polo voor onder je colbert. Een mooie khaki/beige slim-fit chino is zeer geschikt om de look compleet te maken.

beige-navy-combinatie

Donkerblauw colbert met khaki broek

Grijs colbert met donkerblauwe broek

Wellicht is dit de meest klassieke en tijdloze combi van allemaal. Een grijs colbert met een donkerblauwe broek is een ‘match made in heaven’ Perfect voor zowel formele als informele gelegenheden. Deze kleurenmix is simpel en iedere man kan het succesvol dragen.

Of je nou wat gaat drinken met maten of het draagt naar kantoor, je slaat de plank nooit mis. Je ziet er met deze combinatie altijd stijlvol en zelfverzekerd uit.

Het is aan te raden om een grijs colbert te dragen met een blauwe broek, je kunt dit echter ook omdraaien. Dit zorgt ervoor dat je dus twee verschillende looks kan toevoegen aan je kledingkast. Als je voor een iets meer relaxte uitstraling wilt gaan is het aan te raden om voor de blauwe blazer te gaan met grijze broek. Bij ietwat formelere gelegenheden is het andersom.

Grijs-colbert-met-donkerblauwe-broek

Grijs colbert met donkerblauwe broek

Zwart colbert met grijze broek

Deze look past het beste bij mannen die slim en ingetogen over willen komen. De combinatie van zwart en grijs met een wit overhemd en das is perfect voor formele gelegenheden. Met een paar aanpassingen aan deze formele outfit kan je hem ook buiten de vergaderkamer dragen.

Als je bijvoorbeeld een avond gaat stappen, draag dan in plaats van een overhemd een polo en loafers of sneakers.

Net als bij de vorige kleurcombinatie kan je deze ook omdraaien. Een grijs colbert met zwarte broek is even effectief als andersom.

zwart-colbert-grijze-broek

Zwart colbert met een grijze broek

Voor iedere man die er altijd goed uit wilt zien en niet de verkeerde kleurcombi’s wilt dragen, maar geen zin heeft om alsmaar nieuwe pakken te kopen is dit artikel enorm van belang. Kleding valt zeker te combineren, mits je weet wat je doet.

Bron featured image: klik hier