hm-filiaal

Aankomende week wordt het grootste H&M filiaal van Europa geopend, welke gevestigd is in de Beurstraverse van Rotterdam. De afgelopen 10 maanden heeft de winkel verschillende uitbreidingen gedaan, telkens in fases, om nu de naam ‘’grootste H&M filiaal van Europa’’ te mogen dragen. Met 4500 vierkante meter beschikt de winkel over de complete collectie, welke meerdere keren per seizoen wordt aangepast. Zo ziet deze flagshipstore er bij ieder bezoek weer compleet anders uit.

De opening valt tevens samen met het 25-jarig bestaan van H&M in Nederland. Toen de modeketen in 1989 haar eerste Nederlandse filiaal opende, was de grootte van de collectie nog zeer beperkt, en veranderde deze slechts twee keer per jaar. Tegenwoordig is dat sterk veranderd dankzij de invloeden van fastfashion. H&M probeert nu constant de collectie te veranderen, waardoor er altijd wel iets nieuws te vinden is in de winkel.

hm-filiaal-rotterdam

In de nieuwe winkel is naast de ‘basic’ collectie ook een uitgebreide Denim en de nieuwe Divided Grey collectie uitgestald. Ook zal de winkel een uitgebreide Home collectie aanbieden, welke normaal gesproken enkel in de H&M Home stores worden verkocht. De keten probeert ook haar schoenencollectie meer aan de man te brengen. Met schoenen tussen de 9 en 130 euro wil H&M alle doelgroepen bereiken.

hm-schoenen-webshop

Tot slot viert H&M ook de tienjarige samenwerking met grote modehuizen en –ontwerpers. Na onder andere Jimmy Choo, Viktor & Rolf, Roberto Cavalli en Donatella Versace als gastontwerpers te hebben gehad, wil de Zweedse keten deze trend doorzetten. Niet alleen om een breder publiek te trekken, maar ook om het imago te versterken en te behouden. 2014 zal het jaar zijn van Alexander Wang, een Amerikaanse designer die vooral populariteit vergaarde in de Verenigde Staten en Azië. Zijn collectie zal vanaf 6 november 2014 verkrijgbaar zijn in ruim 250 H&M winkels. Ook zal de collectie online te bestellen zijn.

hm-alexander-wang