het-logo-van-v&d

De grote warenhuisketen V&D heeft een overeenstemming bereikt met de banken, vastgoedeigenaren en de aandeelhouders. Ze hebben een reddingsplan bedacht waardoor het bedrijf de aankomende jaren door kan gaan. Bestuursvoorzitter Don Roach zegt het volgende over het reddingsplan: ” We zijn erg tevreden dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retail landschap”.

V&D is van plan om met de financiering weer een gezonde en winstgevende organisatie te worden in de toekomst. Het bedrijf is haar medewerkers, leveranciers en klanten erg dankbaar voor hun geduld en hulp in deze tijden. Vooral is V&D het bedrijf IEF Capital dankbaar, IEF Capital is een grote verhuurder, die veel zou geholpen hebben.

Lagere huurprijs

IEF is zelf met het plan gekomen om 24 miljoen euro te besparen op de huur, verder heeft het bedrijf niet over details gepraat. Het plan werd eerst goedgekeurd door alle andere vastgoedeigenaren, maar nog niet door Sun Capital, de investeringspartij die de baas is over V&D. Pas maandag 9 februari is er een akkoord bereikt.

Loonsverlaging

V&D heeft nog geen akkoord gesloten met de vakbonden FNV en CNV. Die vakbonden hebben een kortgeding tegen V&D aangespannen omdat zij het er niet mee eens zijn dat lonen van de werknemers 6% lager worden. Er is nog veel onduidelijkheid over hoe V&D en de vakbonden het probleem gaan oplossen.

v&d-een-groot-hollands-warenhuis-sinds-1887

V&D een groot Hollands warenhuis sinds 1887

Plannen

Investeringspartij Sun Capital had eerst grote plannen voor V&D bij de overname in 2010. Zo moest bijvoorbeeld het aantal winkels van V&D, op dat moment 62, verdubbelen. V&D is sinds de overname niet meer winstgevend geweest en maakte in 2013 42 miljoen euro verlies.

Bron featured image: klik hier.