miss-etam-logo

De bekende modeketens Etam en Promiss gaan een doorstart maken. Een consortium uit de Retail wereld en de curatoren van de Etam groep hebben een overeenkomst bereikt.

Doorstart

Het is nog niet bekend hoeveel winkels doorgaan. Ook is het nog onzeker hoeveel van de 2000 medewerkers van de Etam Groep hun baan behouden. Een woordvoerder maakte namens de curatoren alleen bekend dat dat de aankomende twee weken duidelijk moet worden.

Tot nu toe blijven alle winkels gewoon open net zoals de afgelopen weken gewoon open. In Nederland zijn er momenteel ongeveer tweehonderd filialen van de Etam Groep. Van die tweehonderd filialen hebben rond de 140 filialen de naam Miss Etam, de overige 60 filialen vallen onder de naam Promiss.

Faillissement

Op 21 april werd de Etam Groep failliet verklaard. Sinds dat moment vonden er onderhandelingen plaats met verschillende partijen over een mogelijke doorstart.

Al eerder was het duidelijk dat het niet goed ging met de Etam groep, er werd al twee keer gereorganiseerd. Er werden honderd banen geschrapt op het hoofdkantoor in januari. Eerder in 2013 raakten 140 medewerkers hun baan kwijt. Dit terwijl in 2013 Miss Etam werd uitgeroepen als beste winkelketen in damesmode.

Bron Featured Image: klik hier.