viktor-rolf-logo

Het modehuis Viktor & Rolf, opgericht door Viktor Horsting en Rolf Snoeren, is een designermerk wat bekent staat om zijn extravagante collecties en theatrale shows. De beide heren richtten het merk in 1993 op, en inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grotere merken ter wereld. Wat het merk vooral naar zijn huidige positie heeft gedreven, zijn de bijzondere samenwerkingen in de afgelopen jaren. Hieronder een overzicht.

KLM

In 2009 sloot Viktor & Rolf een overeenkomst van 4 jaar met vliegmaatschappij KLM, waarin ze ieder jaar een nieuw toilettasje ontwerpen. Deze wordt uitgereikt aan alle businessclass reizigers, en is gevuld met allerlei handige essentials voor een lange vlucht: gezicht crèmepjes, een tandenborstel, tandpasta, lippenbalsem en zelfs warme sokken. Met deze samenwerking hoopt KLM haar welvarende klanten in het zonnetje te zetten.

Viktor & Rolf voor KLM

 

de Bijenkorf

In samenwerking met de Bijenkorf heeft Viktor & Rolf een heuse kerstcollectie ontworpen. Met onder andere luxe serviesgoed, beddengoed, kerstkaarten, handschoenen en tafellakens werd geprobeerd het merk meer naamsbekendheid te geven. Zowel voor de Bijenkorf als voor Viktor & Rolf is dit naar eigen zeggen een succes geweest, en de samenwerking is inmiddels uitgebreid met een parfumcollectie.

viktor-rolf-bijenkorf

H&M

De lijst met designers waar H&M ieder jaar een eenmalige unieke collectie van verkoopt, zou niet compleet zijn zonder Viktor & Rolf. In 2006 werd dit werkelijkheid en lanceerden ze een stapel schoenen, jurkjes, jassen, truien en broeken. Wederom stond er bij de eerste verkoopdag een enorme rij voor de ingang, en was het dringen om dat ene jurkje of jasje te pakken te krijgen. Viktor & Rolf is hot, dat moge duidelijk zijn.

viktor-rolf-hm