Open je je auto met een afstandsbediening? Grote kans van wel. De deur van je huis open je waarschijnlijk nog met een traditionele sleutel. Met de nieuwe slimme sloten hoeft dit niet meer!

Deur openen met afstandsbediening
Met een slim slot kan je de deur van je woning eenvoudig openen d.m.v. een afstandsbediening. Het mooie van de sloten is dat je aan de buitenzijde van je woning niet ziet dat je een elektronisch slot hebt. Het signaal gaat namelijk door de deur heen. De communicatie gaat via Bluetooth en het bereik is +/- 20 meter.

Deur openen met code
Het is ook mogelijk om de deur te openen met een code. Dit kan met een elektronische codecilinder, waarbij je aan de knop kunt draaien en deze kunt indrukken voor de juiste code. Daarnaast is het ook mogelijk om op een codepaneel een code in te toetsen en dat daarmee de deur opent. Zowel de Flexeria als de Nemef Entr hebben hier oplossingen voor.

Deur openen met fingerprint
De Nemef Entr heeft daarnaast nog de mogelijkheid om de deur te openen met een fingerprint. Deze fingerprint herkent de vinger die ingesteld is waarmee de Entr aangestuurd wordt om de deur te openen. Hij werkt iets minder nauwkeurig als de vingerafdruk op de Iphone toestellen, omdat je een “swipe” beweging maakt in plaats van dat je de vinger erop hoeft te leggen. Verder wel een leuke toevoeging.

Automatisch de deur openen
Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kan je met het Nuki smartlock de deur automatisch laten openen. Als je in de buurt bent van het slot, dan herkent de Nuki dit. Hij zal automatisch de deur voor je openen. De Nuki maakt gebruikt van “geo events” waardoor hij nauwkeurig kan bepalen wanneer je bijvoorbeeld van huis bent geweest én wanneer je nog thuis bent, zodat hij niet uit het niets de deur opent.
Op zoek naar een slim slot? Neem dan even een kijkje op de website van Slimmeslotenshop.nl.